عموما مردم با کاغذ های تحریر آشنایی دارند. کاغذ تحریر همانطور که از نام آن مشخص است، کاغذی مناسب برای نوشتن استو کاغذ های سفید از جمله کاغذ A4 و کاغذ های پر مصرف برای چاپ تراکت های تبلیغاتی از جمله کاغذ های تحریر هستند. تفاوت اصلی کاغذ گلاسه با کاغذ تحریر در بافت آن و نحوه پخش شدن جوهر روی کاغذ است.
کاغذ تحریر دارای سطحی بافت دار و با قدرت جذب بالا می باشد که معمولا در چاپ های رنگی از نوع جوهر افشان و یا مرکبی، مانند دستگاه افست، به علت جذب و نفوذ رنگ ها به داحل بافت های کاغذ، رنگ ها کمی کدر می شود و شفافیت خود را از دست می دهند. با این حال در مواردی که نیاز به نوشته شدن متن باشد این نوع کاغذ گزینه بسیار مناسبی است و خواندن متن را برای خوانندگان راحت تر می کند.
از طرفی نوشتن روی این کاغذ بسیار راحت و مطلوب تر از سایر کاغذ های دیگر است.
اما کاغذ گلاسه به خاطر صاف و براق بودن سطح و نداشتن بافت و عدم جذب و کشش مرکب به داخل بافت ها، باعث می شود که مرکب بر روی سطح کاغذ بماندو براق بودن سطح نیز باعث شفافیت رنگ ها و در نتیجه بالا رفتن کیفیت و مطلوبیت چاپ می شود گلاسه می شود. در واقع این دو نوع کاغذ برای کاربرد های مختلفی ساخته شده اند و براساس کاربرد های خود بهترین هستند. گاهی اوقات از هر دو نوع این کاغذ ها به صورت همزمان استفاده می شود. برای مثال در چاپ سررسید ممکن است تعدادی از صفحات سررسید که جنبه تبلیغاتی دارند با کاغذ گلاسه چاپ شوند و صفحات داخلی و اصلی را با کاغذ تحریر چاپ کنند.