با پیشرفت تکنولوژی و رشد سریع تلفنهای هوشمند، راهکارهای بازاریابی متنوع و گستردهای پیش روی کسبوکارها قرار گرفت تا مسیر ایجاد ارزش برای مشتری و کسب مزیت رقابتی را دنبال کنند. گسترش دنیای دیجیتال، فاصله میان کسبوکارها و مشتری را به حداقل رساند. در فضای دیجیتال، مخاطبان و مشتریان بالقوه یک محصول یا خدمت، حین گشتزنی اینترنت، چند کلیک و جستجوی کلیدواژهها، در معرض پیام و محتوای مدنظر برندهای مختلف قرار میگیرند. با توجه به رشد چشمگیر کاربران تلفنهای هوشمند نسبت به دسکتاپ، در این بلاگ قصد داریم به معرفی مفهوم موبایل مارکتینگ و اهمیت آن در فعالیتهای بازاریابی سازمانها بپردازیم.
موبایل مارکتینگ
به عقیده بسیاری از صاحبنظران علم بازاریابی، موبایل، آینده علم بازاریابی را رقم میزند. عصر فراگیرشدن تلفنها و وسایل هوشمند قابل حمل و کاربردهای متفاوت آنها، فرا رسیده است. موبایل مارکتینگ (Mobile Marketing) به بیان ساده شامل هرگونه فعالیت تبلیغاتی است که محصولات و خدمات یک کسبوکار را از طریق وسایل هوشمند قابل حمل ( مانند تبلت یا تلفن همراه) معرفی و پروموت میکند. موبایل مارکتینگ کسبوکارها را قادر میسازد تا با استفاده از مهمترین مزایای تکنولوژیهای همراه هوشمند مانند خدمات مرتبط با مکان مخاطبان و مشتریان بالقوه، کمپینهای تبلیغاتی براساس ویژگیهای افراد و مخاطبان هدف طراحی نمایند. موبایل مارکتینگ راهی برای استفاده از تکنولوژی در ایجاد پروموشنهای منحصر به فرد و سفارشی شده است تا مخاطبانی که به طور مستمر در فضای دیجیتال فعالیت میکنند، به استفاده از محصولات و خدمات شرکت، متمایل و در نهایت وفادار شوند.
اهمیت موبایل مارکتینگ در استراتژی بازاریابی
از سال 2014 به بعد، میزان استفاده کاربران از اینترنت در وسایل همراه هوشمند از کاربران دسکتاپ پیشی گرفت. تحقیقات نشان میدهد که بخش زیادی از زمان استفاده افراد از اینترنت به وسایل همراه هوشمند، اختصاص دارد. جستجوی آنلاین از طریق تلفنهای هوشمند به طور متوسط هر ساله 200% افزایش یافته است. به این ترتیب، کسبوکارها میبایست در طراحی و پیادهسازی کمپینهای تبلیغاتی دیجیتال خود، میزان سازگاری وبسایت و سایر شیوههای تبلیغاتی (مانند تبلیغات بنری، کلیکی و …) با نسخه موبایل را بیش از پیش جدی بگیرند. برای اثربخشی بیشتر پیام برند، تولید لید و هدایت مخاطبان به سمت قیف فروش، اجرای تاکتیکهای موبایل مارکتینگ همواره میبایستی در استراتژی بازاریابی شرکت مدنظر قرار بگیرد.
انواع تکنیکهای موبایل مارکتینگ
انواع مختلفی از تاکتیکهای موبایل مارکتینگ برای هدف قرار دادن کاربران وسایل همراه هوشمند وجود دارد که کسبوکارها بسته به زمان، میزان بودجه، نوع صنعت رقابتی و مخاطبان هدف خود، میتوانند از یک یا چند تکنیک بهره بگیرند.
بازاریابی اپلیکیشنی (App Based Marketing)
آمارها نشان میدهد اپلیکیشنها 80% از زمان استفاده کاربران از موبایل را به خود اختصاص میدهند. بسته به نوع محصول یا خدمتی که ارائه میدهید، میتوانید با طراحی اپلیکیشن مناسب یا تبلیغات درون اپلیکیشنهای پرطرفدار، پیام موردنظر خود را در معرض دید مخاطبان قرار دهید.
بازاریابی بازیهای موبایلی (In-Game Mobile Marketing)
در این تکنیک، پیام موردنظر از طریق تبلیغات بنری، ویدیوئی یا Pop-Up حین بازی به کاربر نمایش داده میشود. در بسیاری از مواقع این امکان وجود دارد که کاربر بتواند با مشاهده تبلیغات، امتیاز کسب نماید. بدین ترتیب محتوای موردنظر ، به صورتی مناسب به طیف وسیعی از مخاطبان، انتقال داده میشود.
QR کد (QR Codes)
از طریق اسکن QR کد مشخص و هدایت مخاطبان به صفحه فرود از قبل طراحی شده، میتوانید زنجیرهای از فعالیتهای بازاریابی برای موفقیت کمپین تبلیغاتی خود را فراهم نمایید.
پیام کوتاه (SMS)
تبلیغات پیامکی و ارسال محتوای مشخص (پیش فروش محصولات، کد تخفیف و …) به ویژه در برنامههای وفاداری مشتریان، قابل انجام است.
تبلیغات محلی (Location Based Marketing)
آن دسته از تبلیغاتی که براساس لوکیشن افراد به آنها نمایش داده میشود (برای مثال کسبوکارهای محلیف رستورانها، مراکز تفریحی و …) در این دستهبندی قرار میگیرند.
مدنظر قرار دادن مخاطبان، کلید اصلی موفقیت در موبایل مارکتینگ است. برای کسب بهترین نتیجه از فعالیتهای موبایل مارکتینگ، در کنار جستجوی بهترین الگوها، چندین استراتژی مختلف اجرایی را مدنظر قرار دهید. بدین ترتیب نقاط قوت و ضعف هر یک از راهکارها آشکار میشود. شرکت تبلیغاتی مات با ارائه کلیه خدمات بازاریابی، کسبوکار شما را در به کارگیری تکنیکهای موبایل مارکتینگ و پیشی گرفتن از رقبا در بازی رقابتی یاری میکند.